Menu 04.09.2023 – 08.09.2023


Poniedziałek 04.09.2023

Płatki kukurydziane na mleku, bułka pszenna biała z serkiem topionym i ogórkiem świeżym,
½ banana, herbata
1,3,5,7,8,9, 10,11,12
Zupa pomidorowa z ryżem, kotlet mielony do buraczków zasmażanych i ziemniaków, kompot
1,3,5,7,8,9,10,12
Jogurt owocowy, biszkopt
1, 3, 5, 7, 8

Wtorek 05.09.2023

Chleb razowy z pasztetem drobiowym, pomidor, mus owocowy
herbata lub kakao
1,3,5,7,8,9, 10,11,12
Zupa z kurczakiem i papryką, pierogi z twarogiem i ziemniakami do śmietany, słupki papryki, kompot
1,3,5,7,8,9,10,12
Jabłko, ½ drożdżówki
1, 3, 5, 7, 8

Środa 06.09.2023

Parówki do bułki pszennej białej z masłem, ¼ jabłka, herbata lub kakao
1,3,5,7,8, 10,11,12
Barszcz biały z jajkiem, sos mięsno warzywny do makaronu, kompot
1,3,5,7,8,9,10,12
Serek homogenizowany, herbatniki
1, 3, 5, 7, 8

Czwartek 07.09.2023

Bułka pszenna biała z masłem, sałatą i jajkiem gotowanym, mus owocowy, herbata lub kakao
1,3,5,7,8, 10,11,12,14
Zupa brokułowa, roladki wieprzowe z żółtym serem i papryką do ziemniaków, mizeria, kompot
1,3,5,7,8,9,10,12
Śliwki, wafle ryżowe
1, 3, 5, 7, 8

Piątek 08.09.2023

Chleb razowy z masłem, serem żółtym i pomidorem,
½ mandarynki, herbata
1, 3, 7,11
Krupnik z kaszą jęczmienną, kotlety rybne do ziemniaków, kalafior polany masłem,
kompot
1,3,5,7,8,9,10,12
Banan, ciastko Lubiś
1, 3, 5, 7, 8, 11

Wykaz ALERGENÓW:
1. GLUTEN, 2. SKORUPIAKI, 3. JAJA i produkty pochodne, 4. RYBY i produkty pochodne, 5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne, 6. SOJA i produkty pochodne, 7. MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą), 8. ORZECHY, 9. SELER i produkty pochodne, 10. GORCZYCA i produkty pochodne, 11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne, 12. DWUTLENEK SIARKI i siarczyny, 13. ŁUBIN i produkty pochodne, 14. MIĘCZAKI i produkty pochodne